Chocoladekoek

Opoe's recept
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 rollen Maria koekjes droge biscuit
  • 250 gram Ossewit of frituurvet
  • 2 eieren
  • 50 gram cacaopoeder
  • 400 gram poedersuiker of witte bastardsuiker

Instructies

  • De volgende bereiding geschiedt au bain marie (en zeker niet te heet):
  • smelt het Ossewit (of vet)
  • los de suiker hier in op
  • los het cacaopoeder hier in op
  • roer hier de eieren door
  • Haal het nu van het vuur
  • Nu kun je de chocoladekoek gaan opbouwen door telkens een laag koekjes te besmeren met het chocolade-mengsel en daarop weer een laag koekjes te leggen (let op dat de koekjes verspringend, dus niet als stapeltjes op elkaar liggen).
  • Laat nu de koek in de koelkast opstijven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak / Koek
Land van herkomst Nederland