Chocoladekoekjes met frambozenfondue

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gr pure chocolade
  • 300 gr frambozen diepvries
  • suiker naar smaak

Instructies

  • Breek de chocolade in kleine stukjes en laat die au bain-marie zachtjes smelten.
  • Meng goed om een gladde crème te bekomen.
  • Bekleed één of meer ovenplaten met aluminiumfolie en maak daarop met behulp van een in de chocolade gedoopt penseel kleine schijfjes van ± 2 mm dikte.
  • Laat ze in de koelkast 10 minuten hard worden.
  • Maak ze dan één na één voorzichtig van het folie los en leg ze weer in de koelkast.
  • Om zeer regelmatige koekjes te bekomen, kunt u vooraf kartonnen rondjes knippen, deze bekleden met het folie en daarop de chocolade uitstrijken.
  • Mix de frambozen ,bewaar enkele exemplaren voor de versiering en haal ze dan door een fijne zeef.
  • Voeg naar smaak suiker toe ,sommige diepvries frambozen zijn reeds gesuikerd.
  • Serveer de chocoladekoekjes met de frambozenfondue.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Fruit / Nagerecht - Dessert
Land van herkomst België