Zet de deegschelp op een bakplaat en zet ca. 10 minuten in de oven, of tot het deeg net stevig aanvoelt.
Verwijder de bakbonen en folie.
Snijd het deeg bij en repareer eventuele scheurtjes met restjes deeg.
Zet de deegschelp nog ca. 5 minuten in de oven, of tot het deeg goudgeel begint te worden.
Neem uit de oven, bestrijk met een eierdooier die u met wat water hebt losgeklopt.
Zet de oven op 130 °C en zet de deegschelp nog 3 minuten in de oven om het glazuur te verzegelen.
Neem uit de oven en zet weg.
Doe intussen de gehakte chocolade in een kom.
Breng de melk en room tegen de kook aan en giet dan al kloppend over de chocolade.
Blijf kloppen tot de chocolade gesmolten is en u een homogeen mengsel hebt verkregen.
Doe de geklopte eieren in een andere kom en klop er het chocolademengsel door.
Passeer door een fijne zeef om het mengsel volkomen glad te krijgen.
Zet de taartvorm met het deeg weer op de bakplaat en zet op het ovenrooster dat u iets uitgetrokken hebt.
Giet het chocolademengsel in de deegschelp tot die zo vol mogelijk is.
Schuif het rooster terug in de oven en laat de taart ca. 25 minuten bakken, of tot de vulling begint te stollen.
Zet de oven uit en laat er de taart nog 30 minuten in.
Neem de taart uit de oven en laat afkoelen.
Verwijder de wanden van de vorm wanneer de taart volledig afgekoeld is.
Garneer de chocoladetaart met geklopte slagroom en bestuif met poedersuiker en cacao.