Chocoladetaart van Allerhande

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 milliliter melk
  • 250 milliliter slagroom
  • 2 eieren losgeklopt
  • Bloem voor het bestuiven
  • 400 gram pure chocolade fijngehakt
  • 1 eierdooier voor het glaceren
  • 330 gram verrijkt zoet zanddeeg

Voor het serveren:

  • Geklopte slagroom
  • Poedersuiker
  • Cacao

Instructies

Voorbereiden:

  • Rol het verrijkte zanddeeg uit op een licht met bloem bestoven werkvlak tot het groot genoeg is om een taartvorm met een losse bodem van Ø 21 cm te bekleden met wat deeg dat over de rand hangt.
  • Snijd het deeg niet meteen bij; laat het deeg iets over de rand hangen.
  • Druk het deeg goed tegen de wand aan en let op dat er geen scheurtjes in zitten.
  • Prik de bodem hier en daar in met een vork.
  • Bewaar restjes deeg om eventuele scheurtjes te repareren.
  • Dek af met aluminiumfolie, vul met bakbonen en zet 20 minuten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.

Bereiden:

  • Zet de deegschelp op een bakplaat en zet ca. 10 minuten in de oven, of tot het deeg net stevig aanvoelt.
  • Verwijder de bakbonen en folie.
  • Snijd het deeg bij en repareer eventuele scheurtjes met restjes deeg.
  • Zet de deegschelp nog ca. 5 minuten in de oven, of tot het deeg goudgeel begint te worden.
  • Neem uit de oven, bestrijk met een eierdooier die u met wat water hebt losgeklopt.
  • Zet de oven op 130 °C en zet de deegschelp nog 3 minuten in de oven om het glazuur te verzegelen.
  • Neem uit de oven en zet weg.
  • Doe intussen de gehakte chocolade in een kom.
  • Breng de melk en room tegen de kook aan en giet dan al kloppend over de chocolade.
  • Blijf kloppen tot de chocolade gesmolten is en u een homogeen mengsel hebt verkregen.
  • Doe de geklopte eieren in een andere kom en klop er het chocolademengsel door.
  • Passeer door een fijne zeef om het mengsel volkomen glad te krijgen.
  • Zet de taartvorm met het deeg weer op de bakplaat en zet op het ovenrooster dat u iets uitgetrokken hebt.
  • Giet het chocolademengsel in de deegschelp tot die zo vol mogelijk is.
  • Schuif het rooster terug in de oven en laat de taart ca. 25 minuten bakken, of tot de vulling begint te stollen.
  • Zet de oven uit en laat er de taart nog 30 minuten in.
  • Neem de taart uit de oven en laat afkoelen.
  • Verwijder de wanden van de vorm wanneer de taart volledig afgekoeld is.
  • Garneer de chocoladetaart met geklopte slagroom en bestuif met poedersuiker en cacao.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Gebak / Taart
Land van herkomst Wereldkeuken