Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de koeken:
- 4 eieren
- 200 gram suiker
- 200 gram bloem
- 2 tl bakpoeder
- snufje zout
Voor de crème:
- 100 g plantaardige boter
- 100 g shortening crisco of 100 gr plantaardige boter
- 200 g poedersuiker
- 1 el vanille extract
Voor de chocolade:
- 225 gram chocolade ik heb een mengeling van puur en melk genomen
- 10 ml Neutrale olie
Instructies
- Klop de eieren, de suiker en de snuf zout tot een luchtige ruban.
- Zeef de bloem en het bakpoeder in een kom.
- Zeef nu nog eens de bloem en het bakpoeder boven de ruban en spatel het nu voorzichtig met de hand onder het beslag.
- Doe het beslag in een spuitzak met een rond spuitmondje.
- Neem 3 bakplaten en bekleed deze met bakpapier.
- Spuit nu een ovale u-vorm op de bakplaat (ca 3.5 cm breed en 7 cm lang). Laat voldoende ruimte tussen de koeken want ze lopen iets uit. Ik kreeg er 8 per bakplaat.
- Bak de koeken in 12 à 13 minuutjes in een voorverwarmde oven van 180°C gaar.
- Laat ze volledig afkoelen.
- Smelt de chocolade samen met de olie au bain-marie en laat de chocolade ietsje afkoelen.
- Dop nu elk uiteinde in de chocolade, leg op een rooster om uit te harden.
- Meng de malse boter, de crisco, de poedersuiker en het vanille extract tot een smeuïge crème.
- Neem een spuitzak en een kleine spuitmond.
- Vul de spuitzak met de crème.
- Neem een koek en spuit deze mooi op, niet te dik.
- Leg er een andere koek bovenop en druk licht aan.
- Werk alle koeken op deze manier op.
Notities / Tips / Wijnadvies