Chocotongen

Chocotongen

Porties: 14 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Voor de koeken:

  • 4 eieren
  • 200 gram suiker
  • 200 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout

Voor de crème:

  • 100 g plantaardige boter
  • 100 g shortening crisco of 100 gr plantaardige boter
  • 200 g poedersuiker
  • 1 el vanille extract

Voor de chocolade:

  • 225 gram chocolade ik heb een mengeling van puur en melk genomen
  • 10 ml Neutrale olie

Instructies

  • Klop de eieren, de suiker en de snuf zout tot een luchtige ruban.
  • Zeef de bloem en het bakpoeder in een kom.
  • Zeef nu nog eens de bloem en het bakpoeder boven de ruban en spatel het nu voorzichtig met de hand onder het beslag.
  • Doe het beslag in een spuitzak met een rond spuitmondje.
  • Neem 3 bakplaten en bekleed deze met bakpapier.
  • Spuit nu een ovale u-vorm op de bakplaat (ca 3.5 cm breed en 7 cm lang). Laat voldoende ruimte tussen de koeken want ze lopen iets uit. Ik kreeg er 8 per bakplaat.
  • Bak de koeken in 12 à 13 minuutjes in een voorverwarmde oven van 180°C gaar.
  • Laat ze volledig afkoelen.
  • Smelt de chocolade samen met de olie au bain-marie en laat de chocolade ietsje afkoelen.
  • Dop nu elk uiteinde in de chocolade, leg op een rooster om uit te harden.
  • Meng de malse boter, de crisco, de poedersuiker en het vanille extract tot een smeuïge crème.
  • Neem een spuitzak en een kleine spuitmond.
  • Vul de spuitzak met de crème.
  • Neem een koek en spuit deze mooi op, niet te dik.
  • Leg er een andere koek bovenop en druk licht aan.
  • Werk alle koeken op deze manier op.

Notities / Tips / Wijnadvies




--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Koek