Choesels
Uit Brussel
Ingrediënten
- 1 alvleesklier
- 500 gr kalfsvlees
- 1 kalfszwezerik
- 1 rundsnier
- 1 kleine ossestaart
- 3 uien
- 1 eetlepel bloem
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 takje tijm
- 2 laurierbladen
- 3 kruidnagels
- 1 liter blond bier
- geraspte nootmuskaat
- peper
- zout
Instructies
- Maak de uien schoon en snijd ze in smalle reepjes.
- Snijd de ossestaart, niet, zwezerik en het kalfsvlees in stukjes.
- Verwijder het overtollige vet van de alvleesklier en snijd ook deze in stukjes.
- Snijd het verkregen vet in kleine hompjes en smelt ze in een grote pan uit.
- Verwijder de kaantjes met een schuimspaan en laat de stukken ossestaart in het vet bruin kleuren.
- Voeg de stukken nier toe en laat deze vlug bruinen.
- Draai het vuur lager en laat alles ± 30 minuten sudderen.
- Doe er dan de stukken zwezerik, de stukjes kalfsvlees en de gesneden uien bij.
- Bestrooi het geheel met een eetlepel bloem en voeg ook een eetlepel tomatenpuree toe.
- Leg er tenslotte de choesels ,= de in stukken gesneden alvleesklier bij en breng het gerecht op smaak met peper, zout, nootmuskaat, tijm, laurier en de kruidnagels.
- Giet het bier erbij en breng alles aan de kook.
- Laat het gerecht tegen het kookpunt tenminste 2 uur sudderen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer het met gekookte aardappelen.