Choesels

Uit Brussel
Porties: 4 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 alvleesklier
  • 500 gr kalfsvlees
  • 1 kalfszwezerik
  • 1 rundsnier
  • 1 kleine ossestaart
  • 3 uien
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 takje tijm
  • 2 laurierbladen
  • 3 kruidnagels
  • 1 liter blond bier
  • geraspte nootmuskaat
  • peper
  • zout

Instructies

  • Maak de uien schoon en snijd ze in smalle reepjes.
  • Snijd de ossestaart, niet, zwezerik en het kalfsvlees in stukjes.
  • Verwijder het overtollige vet van de alvleesklier en snijd ook deze in stukjes.
  • Snijd het verkregen vet in kleine hompjes en smelt ze in een grote pan uit.
  • Verwijder de kaantjes met een schuimspaan en laat de stukken ossestaart in het vet bruin kleuren.
  • Voeg de stukken nier toe en laat deze vlug bruinen.
  • Draai het vuur lager en laat alles ± 30 minuten sudderen.
  • Doe er dan de stukken zwezerik, de stukjes kalfsvlees en de gesneden uien bij.
  • Bestrooi het geheel met een eetlepel bloem en voeg ook een eetlepel tomatenpuree toe.
  • Leg er tenslotte de choesels ,= de in stukken gesneden alvleesklier bij en breng het gerecht op smaak met peper, zout, nootmuskaat, tijm, laurier en de kruidnagels.
  • Giet het bier erbij en breng alles aan de kook.
  • Laat het gerecht tegen het kookpunt tenminste 2 uur sudderen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer het met gekookte aardappelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalfsvlees / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst België