Chorizo gehaktballen a la Sandra

Chorizo gehaktballen a la Sandra uit de slowcooker

Ik blijf altijd nieuwe dingen poberen. Deze ballen zijn heerlijk! Weer eens wat anders. Je moet wel van sterk gekruid eten en natuurlijk van chorizo houden. Ze zijn warm lekker maar ik vond ze koud met wat aioli erover NOG lekkerder. Gemaakt in een 6 liter Crockpot! Je haalt er 8 flinke ballen uit.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 850 gram gehakt
  • 250 gram chorizo broodbeleg 125 gram grof en 125 gram heel klein gesneden
  • 1 grote ui klein gesnipperd
  • 2 rode ui grof gesnipperd
  • 5 teentjes knoflook geplet en klein gehakt, helft door het gehakt, helft voor de saus
  • 1 blik tomaat
  • 150 ml rode Spaanse wijn
  • 2 eetlepel(s) peterselie de helft voor door het gehakt, de helft voor de saus
  • 1 dessertlepel Jonnie Boer Al-Andalus kruiden
  • 1 runderbouillon verkruimeld
  • 50 gram bloem
  • 75 gram paneermeel.
  • 1 ei losgeklopt
  • scheutje becel

Instructies

  • Meng eerst het paneermeel losjes met het gehakt zodat het paneermeel goed tussen het gehakt zit.
  • Meng dan het ei, de klein gesnipperde ui, de helft van de knoflook, de helft van de peterselie, de Al-Andalus kruiden en de heel klein gesneden chorizo met het gehakt.
  • Maak er 8 gelijke ballen van en draai ze even rond in de bloem. (De ballen voelen heel stevig aan, maak je daar geen zorgen om. Ze worden smeuïg genoeg door de chorizo die erin verwerkt zit)
  • Doe de gepelde tomaat, de andere helft van de chorizo, de rode ui, de rode wijn, de verkruimelde runderbouillonblokjes, de andere helft van de knoflook en de andere helft van de peterselie onderin de slowcooker..
  • Verhit de becel in een pan en braad de ballen kort en ronddraaiend even aan tot ze bruin zijn aan de buitenkant.
  • Leg de ballen op het mengsel in de slowcooker en zet 4 uur op low.
  • Eet smakelijk!

Notities / Tips / Wijnadvies

Ik had het gemaakt met knoflookaardappeltjes uit de airfryer (krieltjes in schil 10 minuten voor koken. Mengsel maken van oregano, zeezout, 4 teentjes knoflook en olijfolie, krieltjes mengen met mengsel en 20 minuten op 180 graden in de airfryer) en wat groente (gesneden tomaat, aubergine, ui, paprika en courgette) gemengd met een schepje saus van de ballen gehakt 20 minuten in de airfryer op 180 graden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Slowcooker / Vlees
Land van herkomst Spanje