Citroen maanzaad brood

Citroen maanzaad brood

voor slowcooker van 4-5 liter. Bij grotere slowcooker met bakblik werken wat in slowcooker past
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • Boter om de slowcooker in te vetten
  • 2 cup(s) bloem
  • ¼ cup(s) maanzaad
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • ½ theelepel zout
  • 1 suiker
  • 3 ei
  • ½ cup(s) plantaardige olie
  • ½ cup(s) zure room of Griekse yoghurt
  • ¼ cup(s) melk
  • 1 theelepel citroen
  • ¼ cup vers citroensap
  • 1 theelepel vanille essence

Ook nodig:

Instructies

  • Meng de ingredienten t/m het zout in een grote kom.
  • Klop de eieren los met de overige ingredienten.
  • Meng het eimengsel in 1x in zijn geheel door het bloemmengsel.
  • Vet de slowcooker goed in, en doe het beslag erin.
  • 1,5-2 uur op hoog.
  • Voorzichtig het deksel van de sc halen zodat de condensatie druppels niet op het brood vallen.
  • Het gehele brood afdekken met keukenpapier, deksel droogmaken en terug op slowcooker en 15-20 minuten laten afkoelen.
  • Haal het brood daarna uit de slowcooker door met een mes/spatel langs de zijkanten te gaan.
  • Heerlijk als het nog een beetje warm is, bv met wat boter
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Slowcooker
Land van herkomst America