Citroenkip
Equipment
Ingrediënten
- 1 citroen
- 450 g kipfilet in dunne reepjes
- 1 ei
- 1 el maizena
- 4 el olie
- 100 ml kippenbouillon van tablet
- 1 el sojasaus licht
- 1½ el droge sherry
- ½ tl chilipoeder
- 1 bosuitje in schuine ringetjes
Instructies
- Citroen schoonboenen, schil fijn raspen en citroen uitpersen.
- Ei splitsen en eiwit loskloppen.
- In kom kip met losgeklopte eiwit, ½ eetlepel maizena, helft van citroenrasp en zout en peper naar smaak door elkaar scheppen en 10 minuten laten staan.
- In wok olie verhitten en kip 5 minuten roerbakken.
- In vergiet laten uitlekken.
- In pan bouillon met 3 el citroensap, rest van citroenrasp, sojasaus, sherry en chilipoeder aan de kook brengen.
- Op laag vuur 3 min. zachtjes laten koken.
- Rest van ma´zena losroeren met 1 el water en al roerend aan saus toevoegen.
- Blijven roeren tot saus licht gebonden is.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Bosuitjes en kip erdoor scheppen en alles op hoog vuur 2 minuten verwarmen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met witte rijst en roergebakken sugarsnaps.
Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 28 g | Vet: 10 g