Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 150 g pandan rijst
- 2 citroenen
- 200 g kipfilet
- Wok Olie
- 4 eetlepels Conimex Sojasaus
- 4 eetlepels Conimex Gembersiroop
- ½ eetlepels maizena
- 500 g gewassen spinazie
- 2 theelepels Conimex Sambal Manis
Instructies
- Kook de rijst volgens aanwijzing op verpakking.
- Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen.
- Was en pers een citroen uit.
- Snijd de andere in plakjes.
- Snijd de kipfilet in plakken.
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak hierin de plakjes kip om en om lichtbruin.
- Voeg de sojasaus en het citroensap toe.
- Meng de gembersiroop met de maizena en roer tot een glad papje.
- Roer dit door het vocht in de pan.
- Leg de plakjes citroen op de kip.
- Laat de kip in het sausje op een laag vuur in ca. 5 minuten gaar worden.
- Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok hierin de spinazie met 1 theelepel sambal 3 minuten.
- Schep de spinazie in een schaaltje.
- Verhit de wok opnieuw, voeg een scheutje olie toe en wok de rijst met 1 theelepel sambal 1 minuut.
- Schep de rijst en spinazie met kip op 2 borden.