Citroenkip met sambalspinazie

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 g pandan rijst
  • 2 citroenen
  • 200 g kipfilet
  • Wok Olie
  • 4 eetlepels Conimex Sojasaus
  • 4 eetlepels Conimex Gembersiroop
  • ½ eetlepels maizena
  • 500 g gewassen spinazie
  • 2 theelepels Conimex Sambal Manis

Instructies

  • Kook de rijst volgens aanwijzing op verpakking.
  • Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen.
  • Was en pers een citroen uit.
  • Snijd de andere in plakjes.
  • Snijd de kipfilet in plakken.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak hierin de plakjes kip om en om lichtbruin.
  • Voeg de sojasaus en het citroensap toe.
  • Meng de gembersiroop met de maizena en roer tot een glad papje.
  • Roer dit door het vocht in de pan.
  • Leg de plakjes citroen op de kip.
  • Laat de kip in het sausje op een laag vuur in ca. 5 minuten gaar worden.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok hierin de spinazie met 1 theelepel sambal 3 minuten.
  • Schep de spinazie in een schaaltje.
  • Verhit de wok opnieuw, voeg een scheutje olie toe en wok de rijst met 1 theelepel sambal 1 minuut.
  • Schep de rijst en spinazie met kip op 2 borden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Groenten / Kip / Rijst
Land van herkomst Oosters