Citroennasi met gebakken ei
Ingrediënten
- 1 citroen
- 800 gram roerbakgroenten
- 1 zakje Conimex Kruidenmix voor Nasi
- 300 gram rijst
- Conimex Wok Olie
- 4 ei
- zout
- peper
Instructies
- Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
- Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar.
- Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
- Laat de rijst zonder deksel koud worden, geregeld omscheppen.
- Boen ondertussen de citroen onder de koude kraan schoon.
- Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
- Voeg een scheutje olie toe en roerbak de groenten ca. 3 minuten.
- Rasp de schil van de citroen boven de groenten en schep de citroenschil erdoor.
- Snijd de citroen doormidden.
- Voeg de afgekoelde rijst en de kruidenmix toe aan de groenten.
- Knijp de halve citroenen over de rijst uit en roerbak ca. 5 minuten.
- Schep de nasi uit de wok en houd deze afgedekt warm.
- Zet de wok terug op het vuur en laat de wok goed heet worden.
- Voeg een scheutje olie toe en bak hierin de 4 eieren.
- Bestrooi de eieren met wat zout en wat peper.
- Schep de citroennasi op 4 warme borden.
- Leg op elk bord een gebakken ei.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Zet Conimex Ketjap en Sambal op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen.
Variatietip: Voeg met het citroensap ook 75 g hamreepjes of uitgebakken spekjes toe. Bestrooi de nasi met wat gebakken uitjes.