Citroenrijstvlaai

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 plakjes diepvriesbladerdeeg
  • 50 gr kortkokende dessertrijst
  • 1 beker garderoom 2 dl
  • 3 eetlepels lemoncurd citroencrème, Robertson
  • 2 toefjes citroenmelisse

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Spreid het bladerdeeg uit en laat het ontdooien.
  • Vet 2 kleine taartvormpjes van ± 10 cm doorsnee in en bekleed ze met het bladerdeeg.
  • Prik gaatjes in de bodem en bak de bodempjes met een steunvulling ± 15 minuten.
  • Kook intussen de rijst met de garderoom en 1/2 dl water in ± 12 minuten gaar.
  • Verwijder de steunvulling en laat de bodempjes in nog 5 minuten lichtbruin kleuren.
  • Roer de lemoncurd door de rijst.
  • Haal de bodempjes uit de vormpjes en schep de citroenrijst erin.
  • Garneer met citroenmelisse.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst