Cocktail fruit rand met eiwitschuim voor de Kerst

Porties: 12 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 180 gram boter
  • 180 gram suiker
  • 3 ei
  • 250 gram bloem
  • 2 theelepel bakpoeder
  • 2 theelepel koekkruiden
  • 450 gram fruit cocktail
  • 90 gram biggareaux
  • 90 gram oranjesnippers
  • 60 gram geschaafde amandelen
  • 2 eetlepel(s) melk
  • 2 eetlepel(s) abrikozenjam
  • 500 gram poedersuiker
  • 2 ei (eiwit)
  • 1 citroen
  • 1 angelica
  • 50 gram biggareaux

Instructies

  • Klop de boter met de suiker tot room, sla er een voor een de eieren door; doe er wat bloem bij als het mengsel gaat schiften.
  • Zeef de bloem, de bakpoeder en de kruiden, schep dit door het eimengsel en roer de vruchten en de melk erdoor.
  • Vet de ring in en bestrooi hem met bloem, schep het cakemengsel erin en bak de cake bij 175 graden gedurende 1 uur 45 a 2 uur.
  • Laat de cake afkoelen op een metalen rooster.
  • Bestrijk de buitenkant met het eiwit of de gezeefde abrikozenjam, zodat het vet uit de cake niet in het schuim kan trekken en het doen verkleuren.
  • Eiwitschuim: klop de eiwitten en de poedersuiker heel luchtig en wit en klop er het citroensap door. 
  • Bestrijk de hele cake ermee en maak er punten op om een sneeuweffect te verkrijgen, Dit gaat het beste met de punt van een mes.
  • Garneer de ring met de bigarreaux en de angelica.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak
Land van herkomst Engeland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst