Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 180 gram boter
- 180 gram suiker
- 3 ei
- 250 gram bloem
- 2 theelepel bakpoeder
- 2 theelepel koekkruiden
- 450 gram fruit cocktail
- 90 gram biggareaux
- 90 gram oranjesnippers
- 60 gram geschaafde amandelen
- 2 eetlepel(s) melk
- 2 eetlepel(s) abrikozenjam
- 500 gram poedersuiker
- 2 ei (eiwit)
- 1 citroen
- 1 angelica
- 50 gram biggareaux
Instructies
- Klop de boter met de suiker tot room, sla er een voor een de eieren door; doe er wat bloem bij als het mengsel gaat schiften.
- Zeef de bloem, de bakpoeder en de kruiden, schep dit door het eimengsel en roer de vruchten en de melk erdoor.
- Vet de ring in en bestrooi hem met bloem, schep het cakemengsel erin en bak de cake bij 175 graden gedurende 1 uur 45 a 2 uur.
- Laat de cake afkoelen op een metalen rooster.
- Bestrijk de buitenkant met het eiwit of de gezeefde abrikozenjam, zodat het vet uit de cake niet in het schuim kan trekken en het doen verkleuren.
- Eiwitschuim: klop de eiwitten en de poedersuiker heel luchtig en wit en klop er het citroensap door.
- Bestrijk de hele cake ermee en maak er punten op om een sneeuweffect te verkrijgen, Dit gaat het beste met de punt van een mes.
- Garneer de ring met de bigarreaux en de angelica.