Couscous met chorizo en noten

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eetlepel(s) Mediterrane roerbakolie
  • 2 rode uien in ringen
  • 3 paprika’s rood geel, groen, in dunne reepjes
  • 2 zakjes wortelreepjes à 200 g
  • 500 g pangasiusfilet
  • versgemalen peper
  • zout
  • 1 pak couscous Marokkaans gekruid à 275 g

Instructies

  • Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui ± 3 minuten op een halfhoog vuur.
  • Voeg de paprika toe en bak ze ± 5 minuten op een halfhoog vuur mee, leg de vis erop.
  • Bestrooi de vis en de groenten met peper en zout naar smaak en stoof de vis in ± 10 minuten met de deksel op de pan gaar.
  • Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Schep de wortelreepjes door de groenten.
  • Serveer de couscous met de groenten en de vis.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Bestrooi de groenten en de vis met 2 el fijngehakte verse peterselie.

Wijntadvies:

Huiswijn wit, Frankrijk
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst / Varkensvlees