Couscous met kip en amandelen
AllerHande april 2001
Ingrediënten
- 1 kipfilet ca. 125 g
- 4 eetlepel(s) olie
- 1 zakje roerbakmix 250 g
- 75 g couscous pak à 400 g biologisch
- 15 g garneeramandelen zakje à 45 g
- 3 eetlepel(s) zongedroogde tomatentapenade bakje à 100 g
Instructies
- In pan 125 ml water aan de kook brengen.
- Kipfilet overdwars in 5 plakjes snijden.
- In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en kipfilet in ca. 8 minuten bruin en gaar bakken, af en toe keren.
- Intussen in roerbakpan rest van olie verhitten en roerbakmix al omscheppend ca. 5 minuten bakken.
- Intussen couscous in kom doen, kokend water erbij schenken en ca. 5 minuten laten staan.
- Couscous omscheppen en met amandelen aan roerbakmix toevoegen.
- Al omscheppend ca. 1 minuut bakken.
- Tapenade erdoor scheppen en kort meewarmen.
- Couscous op bord scheppen en kip erop leggen.