Couscous met lamsvlees en groenten

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 600 g lamsboutplakken
  • 4 eetlepel(s) olijfolie,
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 ½ theelepel pikante paprikapoeder
  • mespunt kaneelpoeder
  • 150 g worteltjes
  • 1 courgette
  • 4 takjes peterselie
  • 10 takjes verse koriander zakje á 15 g,
  • ½ blik kikkererwten á netto 400 g, Royal Mail,
  • 100 g panklare witte kool
  • 400 g couscous pak á 500 g, Regia Moyen

Instructies

  • Uien pellen en grof snipperen.
  • Vlees in blokjes van 3 cm van bot snijden.
  • In braadpan 2 eetlepels olie verhitten.
  • Vlees op hoog vuur rondom in ca. 5 minuten bruin bakken.
  • Toevoegen: ui, zout, peper, paprikapoeder en kaneel.
  • Nog 1 minuut bakken. 1 dl water erdoor roeren.
  • Vlees afgedekt, met sudderplaatje onder pan, ca. 25 minuten zachtjes laten sudderen.
  • Intussen worteltjes en courgette schoonmaken, wassen en in reepjes van ca. 4 cm snijden.
  • In kopje peterselie en koriander grof knippen.
  • Kikkererwten afgieten.
  • Aan vlees toevoegen: wortel, courgette, kool, peterselie, koriander en kikkererwten.
  • In nog ca. 25 minuten afgedekt zachtjes gaar sudderen. Intussen couscous wellen volgens gebruiksaanwijzing. In andere braadpan rest van olie verhitten.
  • Gewelde couscous toevoegen, op zacht vuur ca. 5 minuten verwarmen en met vork losmaken.
  • In vier diepe borden couscous scheppen.
  • In midden 1 soeplepel vlees met groenten scheppen.
  • Rest van vlees met groenten apart erbij serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Lamsvlees / Rijst / Vlees