Couscous met lamsvlees en groenten
Aller Hande 1996
Ingrediënten
- 2 uien
- 600 g lamsboutplakken
- 4 eetlepel(s) olijfolie,
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 ½ theelepel pikante paprikapoeder
- mespunt kaneelpoeder
- 150 g worteltjes
- 1 courgette
- 4 takjes peterselie
- 10 takjes verse koriander zakje á 15 g,
- ½ blik kikkererwten á netto 400 g, Royal Mail,
- 100 g panklare witte kool
- 400 g couscous pak á 500 g, Regia Moyen
Instructies
- Uien pellen en grof snipperen.
- Vlees in blokjes van 3 cm van bot snijden.
- In braadpan 2 eetlepels olie verhitten.
- Vlees op hoog vuur rondom in ca. 5 minuten bruin bakken.
- Toevoegen: ui, zout, peper, paprikapoeder en kaneel.
- Nog 1 minuut bakken. 1 dl water erdoor roeren.
- Vlees afgedekt, met sudderplaatje onder pan, ca. 25 minuten zachtjes laten sudderen.
- Intussen worteltjes en courgette schoonmaken, wassen en in reepjes van ca. 4 cm snijden.
- In kopje peterselie en koriander grof knippen.
- Kikkererwten afgieten.
- Aan vlees toevoegen: wortel, courgette, kool, peterselie, koriander en kikkererwten.
- In nog ca. 25 minuten afgedekt zachtjes gaar sudderen. Intussen couscous wellen volgens gebruiksaanwijzing. In andere braadpan rest van olie verhitten.
- Gewelde couscous toevoegen, op zacht vuur ca. 5 minuten verwarmen en met vork losmaken.
- In vier diepe borden couscous scheppen.
- In midden 1 soeplepel vlees met groenten scheppen.
- Rest van vlees met groenten apart erbij serveren.