Roer de maïzena met 2 eetlepels melk los, roer er daarna de eidooiers oor en zet dit mengsel apart.
Breng de rest van de melk met 100 gram suiker, de citroenschil en het kaneelstokje aan de kook en laat het op zacht vuur 15 minuten trekken.
Roer het hete melkmengsel langzaam door het maïzenamengsel.
Schenk het mengsel terug in de pan en laat het op zacht vuur koken tot de vla begint te borrelen.
Verwijder de citroenschil en het kaneelstokje.
Verdeel het mengsel over 6 schaaltjes en laat het 2 uur afkoelen.
Verdeel 50 gr suiker over de schaaltjes en laat die onder de hete grill of met een verfafbrander (of de onderkant van een sterk verhit pannetje) of speciaal Crema Catalana-ijzer karameliseren.
Serveer de crème met anijskoekjes.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng de olie, het bier, de likeur en het zout.
Roer de bloem erdoor en kneed het mengsel tot een soepel deeg.
Verdeel het deeg in 12 stukken en rol elk stuk tot een heel dunne deegcirkel uit.
Strooi er het sesamzaad, het anijszaad en de suiker over, rol de zaadjes met
een deegroller in het deeg en rol de kanten van het deeg iets omhoog.
Bak de koekjes in het midden van de oven in 10 minuten lichtbruin