Crèmesoep met mosterd

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 dl witte wijn
  • 1 liter kippenbouillon
  • 70 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 1 kg prei
  • 2 ei
  • 1 dl room
  • rozemarijn
  • tijm
  • mosterd

Instructies

  • Smelt de boter, voeg er de fijngesneden prei en de kruiden bij en laat dit lichtbruin fruiten.
  • Voeg dan onder goed roeren de bloem toe.
  • Voeg langzaam de witte wijn en de bouillon toe, zodat een gladde soep ontstaat en laat die op klein vuur 2 uur zachtjes trekken.
  • Passeer de soep en druk de prei iets door de zeef.
  • Maak een liaison van de eidooiers en de room en voeg deze, van het vuur af, bij de soep.
  • Voeg er dan wat mosterd bij en serveer de velouté op voorverwarmde borden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep