Cremesterren
Ingrediënten
Voor het deeg
- 4 ei
- 60 gram poedersuiker
- 1 pakje vanillesuiker
- 4 ei
- 60 gram suiker
- 100 gram bloem
Voor de vulling:
- 200 gram zachte chocola
- 100 gram zeer zachte boter
- 70 gram Cointreau (sinaasappellikeur)
- biscuitrestjes
Om te dopen:
- gesmolten chocola of chocoladeglazuur
Om te versieren:
- suiker of -pillen
Instructies
- De eidooiers met poedersuiker en vanillesuiker romig kloppen.
- Klop vervolgens de eiwitten met suiker stijf en roer dit er voorzichtig doorheen.
- Zeef de bloem daarover en schep dit er doorheen.
- Het deeg gelijkmatig op een met bakpapier beklede bakplaat (30 x 35 cm) strijken.
- Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven.
- Het biscuit direct op een met suiker bestrooid papier storten, het bakpapier met koud water bestrijken en voorzichtig afnemen.
- Steek uit de afgekoelde biscuit sterren met een doorsnede van 7 cm.
- Voor de vulling chocolade met boter en Cointreau schuimig roeren.
- De biscuitresten er kort doorheen roeren.
- Een biscuitster in de uitsteker leggen.
- Iets vulling daarop verdelen en met de vinger aandrukken.
- Met een biscuitster afdekken, gelijkmatig op de vulling drukken en met behulp van een wat kleinere steruitsteker uit de vorm drukken.
- Herhaal deze handeling, totdat alle sterren en vullingen op zijn.
- Zet de sterren 2 uur lang in de koelkast.
- Het glazuur klaarmaken of de pure chocolade smelten en de sterren tot de bodem daarin dopen.
- De suikerparels op het nog zachte glazuur strooien en voor gebruik in de koelkast zetten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Heteluchtoven: 180 graden Celsius