Was de kippenlevertjes, -maagjes en -hartjes zorgvuldig, maak ze schoon en dep ze met keukenpapier droog.
Snijd het spek en de ham in zeer kleine blokjes.
Verwijder de velletjes van de verse worst.
Verhit de olie en bak alles hierin enkele minuten.
Bak de ui, knoflook en bleekselderij enkele minuten mee.
Voeg de ansjovis, kappertjes, jeneverbessen, rozemarijn, sinaasappel- en citroenschijf toe en schep het geheel op matig vuur even om.
Schenk er de rode wijn bij en smoor het geheel onder voortdurend roeren tot de massa bruin en gaar is geworden.
Voeg eventueel nog wat wijn toe.
Laat de vleesmassa enigszins afkoelen en maal het vervolgens in de keukenmachine.
Verhit de boter, verwarm de vleesmassa hierin en laat het geheel weer afkoelen.
Roster het brood, bestrijk het met de kippenleverpastei, snijd het diagonaal tweemaal door en garneer met peterselie en jeneverbessen.
Serveer met groene en zwarte olijven en kerstomaatjes.