Cucur

gefrituurde, zoete rijstmeel koekjes
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 220 gr rijstemeel evt. glutenvrij
  • plantaardige olie
  • 250 ml water
  • 1 tl kaneel
  • 250 gr gula djawa geraspte (Javaanse palmsuiker)

Instructies

  • Vermeng het rijstemeel met de kaneel en de gula djawa en roer het water erdoor tot het een glad beslag is.
  • Verhit ongeveer 1 dl olie in een wok tot 175 graden.
  • Voeg tijdens het bakken steeds wat olie toe zodat de hoeveelheid rond 1 dl blijft en houd de temperatuur constant.
  • Schep voor elk koekje 3 sauslepels van het beslag in het midden van de wok en besprenkel het regelmatig tot de rand droog en gekruld is.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek / Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Indonesië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij