Daging Goreng ketjap

gekruiden lamsvlees in ketjapsaus
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram lamslappen
  • 1 eetlepel(s) boter
  • ¼ liter water
  • 5 eetlepel(s) uien gesnipperde
  • 3 tenen knoflook gesnipperde
  • 2 eetlepel(s) ketjap manis
  • 1 citroen sap er van
  • 1 zout

Instructies

  • Wrijf uien, knoflook en zout tot een brij en fruit die in de boter tot de uien geel zijn.
  • Bak de in kleine stukjes gesneden lapjes vlees enige tijd mee en voeg daarna het water, citroensap en ketjap toe.
  • Laat het geheel verder stoven tot het vlees gaar en mals is.

Magnetron:

  • Verwarm de boter in een ovenvaste schaal van 2 liter onafgedekt ca. 1 min. op 100%.
  • Schep de gewreven kruiden erdoor en verwarm deze onafgedekt 3 à 4 min. op 100%.
  • Doe het vlees erbij en verwarm dit onder af en toe roeren 3 à 4 min. op 100%.
  • Schenk het water met citroensap en ketjap erbij en verwarm alles afgedekt 14 à 16 min. op 70% totdat het vlees gaar is.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lamsvlees / Magnetron koken / Vlees
Land van herkomst Indonesië