Danish Blue Kroketten

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram aardappels
  • 2 eetlepel(s) crême fraiche
  • 150 gram Danish blue
  • 50 gram bloem
  • 50 gram paneermeel
  • 1 ei

Instructies

  • Kook de aardappelen in ruim water met zout kruimig. Giet ze af en laat ze afkoelen.
  • Wrijf de aardappelen door een zeef.
  • Verkruimel de Danish blue met een vork heel fijn.
  • Vermeng de Danish blue met de aardappelkruim.
  • Maak er met de creme fraiche een samenhangend deeg van.
  • Rol er vingerdikke kroketjes van.
  • Doe de bloem op een bord, het ei in een kom en het paneermeel op een ander bord.
  • Rol de kroketten door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door de paneermeel.
  • Laat ze in de koelkast tenminste een half uur rusten.
  • Bak ze in frituurvet op 180 graden Celsius bruin en krokant.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Snack / Warme hapjes
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch