Deense tomatensalade

Porties: 4 personen
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 flinke tomaten
  • 2 bak tuinkers
  • 2 uien
  • 3 dl olie
  • 1 dl azijn
  • 1 ei
  • 200 gram Danablu Deense schimmelkaas
  • peper
  • basilicum
  • zout

Instructies

  • Maak de groenten goed schoon.
  • Snijd de tomaten in partjes, de uien in ringetjes en snijd de waterkers af. .
  • Leg alle partjes tomaat op de bodem van een platte schaal, leg daar de waterkers op en daarop de uiringen.
  • Bestrooi met de gebrokkelde kaas en basilicum.
  • Maak een vinaigrette van 0,3 dl olie, 1 dl azijn, peper, zout en het geel van een ei en giet dit over de salade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer er stokbrood bij
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Salade
Land van herkomst Denemarken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch