Dengbeng Soerabaja

gekruiden rundvlees
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram runderlappen
  • 2 grote uien fijngesneden
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 1 stukje trassi
  • 2 eetlepel(s) azijn
  • 1 kopje water
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • gemalen kruidnagel

Instructies

  • Wrijf de runderlappen in met zout, peper, nootmuskaat en kruidnagel.
  • Fruit in wat olie de uien, knoflook en trassi.
  • Voeg daarna het vlees toe.
  • Bak de lappengoed gaar en stoof ze dan met het water en de azijn voor ca. 1 uur.

Notities / Tips / Wijnadvies

De saus kan men wat binden met bloem.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Indonesië