Dikke roomboterspeculaas van Astrid Veltman

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 450 gram bloem
  • 350 gram roomboter
  • 225 gram bruine basterdsuiker
  • 5 theelepels bakpoeder
  • 4 eetlepels speculaaskruiden
  • zout

Instructies

  • Meng alle ingrediënten, behalve de boter, door elkaar.
  • Snijd, als alles goed is vermengd, de boter in kleine stukjes en roer die
  • goed door het deegmengsel.
  • Kneed het deeg met koele handen tot het een soepele bal is, die geen deegresten meer achterlaat.
  • Rol het deeg op een beboterde bakplaat tot ± 1 cm dikte uit en laat het 1 uur rusten.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Zet het 'uitgeruste' deeg in de oven en laat het daar ± 35 minuten staan.
  • Laat het hete gebak een beetje afkoelen en leg het daarna op een taartrooster om de koek koud te laten worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek
Land van herkomst Nederland
Feestdagen etc Sinterklaas