Dolmades me rizi
(Dolma's met rijst)
Ingrediënten
- 1 potje wijnbladeren
- 1 ½ eetlepel(s) olijfolie
- 1 ui
- ⅔ kop rijst
- 1 ½ kop water
- ½ kop fijngehakte rozijnen 1 nacht geweekt in water
- 1 kop pijnboompitten
- 1 eetlepel(s) peterselie
- peper & zout
- 1 mespuntje kaneel
- 2 tomaat
- water
- citroensap
Instructies
- Spoel de wijnbladeren voorzichtig onder koud stromend water af.
- Sauteer de ui goudbruin.
- Voeg de rijst toe en sauteer al roerend 3 minuten.
- Doe water, rozijnen en pijnboompitten erbij.
- Roer het goed door elkaar, doe een deksel op de pan en laat het mengsel 25 minuten sudderen tot het water geheel is opgenomen.
- Haal de pan van het vuur en roer de peterselie, zout, peper, kaneel en de tomaten erdoor.
- Vul de wijnbladeren met dit mengsel.
- Bekleed een casserole met de overgebleven wijnbladeren.
- Leg de gevulde wijnbladeren erop, afgewisseld met een laag bladeren.
- Verzwaar ze met een bord, doe een deksel op de casserole.
- Breng het aan de kook en laat ze op een zacht vuur ongeveer 1 uur sudderen.
- Laat de gevulde bladeren afkoelen in de casserole.
- Giet ze af en serveer ze koud.