Dolmades me rizi

 (Dolma's met rijst)
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 potje wijnbladeren
  • 1 ½ eetlepel(s) olijfolie
  • 1 ui
  • kop rijst
  • 1 ½ kop water
  • ½ kop fijngehakte rozijnen 1 nacht geweekt in water
  • 1 kop pijnboompitten
  • 1 eetlepel(s) peterselie
  • peper & zout
  • 1 mespuntje kaneel
  • 2 tomaat
  • water
  • citroensap

Instructies

  • Spoel de wijnbladeren voorzichtig onder koud stromend water af.
  • Sauteer de ui goudbruin.
  • Voeg de rijst toe en sauteer al roerend 3 minuten.
  • Doe water, rozijnen en pijnboompitten erbij.
  • Roer het goed door elkaar, doe een deksel op de pan en laat het mengsel 25 minuten sudderen tot het water geheel is opgenomen.
  • Haal de pan van het vuur en roer de peterselie, zout, peper, kaneel en de tomaten erdoor.
  • Vul de wijnbladeren met dit mengsel.
  • Bekleed een casserole met de overgebleven wijnbladeren.
  • Leg de gevulde wijnbladeren erop, afgewisseld met een laag bladeren.
  • Verzwaar ze met een bord, doe een deksel op de casserole.
  • Breng het aan de kook en laat ze op een zacht vuur ongeveer 1 uur sudderen.
  • Laat de gevulde bladeren afkoelen in de casserole.
  • Giet ze af en serveer ze koud.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst
Land van herkomst Griekenland