Donauwellen kuchen

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

voor het deeg:

  • 250 gram boter
  • 5 eieren
  • 200 gram suiker
  • 300 gram bloem
  • 1 pakje bakpoeder of zakje
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 grote pot kersen zonder pit
  • enkele eetlepels cacaopoeder

voor de crème:

  • 250 gram boter
  • ½ liter melk
  • 1 pakje vanillepudding om te koken

voor de afwerking:

  • 200 gram chocoladeglazuur

Instructies

  • Pak een grote platte bakplaat die precies in de oven past (meestal hoort die bij de oven:)
  • Roer voor het deeg de boter los en voeg dan de eieren, de suiker, de bloem, het bakpoeder en de vanillesuiker toe.
  • Vet de bakplaat goed in en verdeel er de helft van het deeg over.
  • Meng het cacoapoeder door de andere helft en breng nu een bruine laag deeg over de witte laag aan.
  • Laat de kersen goed uitlekken en verdeel ze gelijkmatig over het deeg (druk ze er niet in, maar leg ze er bovenop; door het bakken 'zakken' ze vanzelf in het deeg).
  • Bak de koek ± 45 minuten op 175°C.
  • Kook voor de crème 1/2 liter vanillepudding.
  • Om te zorgen dat de crème niet gaat schiften, moeten de pudding en de boter op gelijke temperatuur zijn (als u het deeg een dag van tevoren bakt en de pudding een dag van te voren kookt, is alles vanzelf op gelijke temperatuur als u aan de afwerking begint).
  • Klop de boter met een mixer zacht en voeg geleidelijk de pudding toe.
  • Bestrijk het deeg met een laag crème en leg er een laagje chocoladeglazuur (gesmolten in de magnetron of au bain-marie) op.
  • Snijd langs de vier kanten de ongelijke randjes weg en snijd het gebak dan in ± 20 kleinere stukken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Taart
Land van herkomst Duitsland