Doperwtjes en raapjes met basilicum

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg erwtjes niet gedopte of 350 gr gedopte
  • erwtjes
  • 500 gr jonge raapjes
  • 6 jonge uitjes
  • 75 gr boter
  • zout
  • 1 koffielepel fijne suiker
  • peper
  • 1 kruidentuiltje tijm, laurier, peterselie
  • 1 tak basilicum

Instructies

  • Dop de erwtjes.
  • Schil de raapjes en snijd ze in julienne.
  • Pel de uitjes en laat ze in de warme vetstof langzaam zacht worden.
  • Voeg er de doperwtjes en de raapjes bij, leng aan met 1 dl wateren kruid naar smaak.
  • Bestrooi met de suiker, voeg het kruidentuiltje toe, dek de pan af en laat 20 minuten zachtjes koken.
  • Ga het vloeistofpeil na en giet er zo nodig water bij.
  • Was de basilicumblaadjes, snijd ze fijn en voeg ze aan het einde van de kooktijd bij de groenten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer dit gerecht bij geroosterd vlees, bijvoorbeeld bij lamskoteletten.
Vegetarisch
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst België
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch