Drentse Boerenwafels
Boerenwafels, beschuit gebakken met een mengsel van ei en melk, bestrooid met bruine basterdsuiker.
Het verhaal
Boerenwafels is een hartige, vegetarische maaltijd voor tussen de middag, het maken van Boerenwafels
neemt niet veel tijd in beslag. Boerenwafels lijkt op wentelteefjes, maar dan met beschuit.
Ingrediënten
- 4 eieren
- zout
- beschuit 4 á 8 stuks
- 500 ml. melk
- basterdsuiker bruine / optie: in plaats van basterdsuiker: ontbijtspek
- roomboter
- 1 theelepel anijszaad optie: in plaats van anijszaad: kaneel
Instructies
- Klop de eieren los samen met de melk, zout en anijszaad;
- Doe het eimengsel in een platte schaal en laat de beschuiten
- even inweken voor het bakken;
- Smelt de boter in een koekenpan en leg voorzichtig de geweekte
- beschuiten in de pan (ze mogen niet breken);
- Bak de beschuiten op laag vuur aan 2 kanten tot dat ze bruin zijn;
- Haal de beschuiten uit de pan en bestrooi ze met bruine basterdsuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
De Boerenwafels zijn het lekkerst als deze nog warm zijn.