Drie kleuren eierterrine

Mijn Jumbo nr. 4, 2007
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • verse bieslook
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • nootmuskaat
  • 100 g zachte geitenkaas
  • zout
  • peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 100 g geraspte belegen kaas
  • 150 g bladspinazie deelblokjes
  • 8 gedroogde tomaten in olie
  • 10 eieren

Instructies

  • Ontdooi de spinazie volgens de gebruiksaanwijzing en durk er met de achterkant van een lepel zo veel mogelijk vocht uit.
  • Snijd de tomaten in reepjes.
  • Klop de eieren los met wat zout en peper.
  • Verhit in een grote pan olie en laat hierin al roerend het ei stollen tot een romige massa.
  • Verdeel het roerei in drie porties.
  • Meng door één portie de helft van de geraspte kaas, door de tweede portie de tomatenpuree en de helft van de gedroogde tomaten en door de derde portie de spinazie, de rest van de geraspte kaas, zout en wat nootmuskaat.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bekleed een langwerpige cakevorm met bakpapier en schep hierin het spinaziemengsel.
  • Strijk het mengsel glad en verbrokkel hierover de helft van de geitenkaas. Schep hierop de tweede laag kaasmengsel en strijk dit glad.
  • Strooi de rest van de geitenkaas erover en schep vervolgens het tomatenmengsel als derde laag erover en strijk dit glad.
  • Vouw het bakpapier over de vulling dicht en zet de vorm zodanig in de, met kokend water gevulde, braadslee dat hij voor ¾ in het water staat.
  • Laat de terrine in ongeveer 45 minuten gaar worden en daarna in de vorm afkoelen.
  • Knip de bieslook fijn, stort de terrine op een platte schaal en garneer deze met bieslook en de rest van de gedroogde tomaten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Ei
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch