Drie-vlezenpot

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 gram boter
  • 150 gram doorregen varkenslappen
  • 150 gram doorregen malse runderlappen
  • 150 gram doorregen malse lamslappen of kipfilet
  • 2 eetlepel kruidenazijn
  • 1 winterwortel
  • 1 prei
  • 1 koolrabi
  • ½ knolselderij
  • 2 grote uien
  • ruim 1/2 kg aardappelen
  • 1 bouillontablet
  • 1 bosje peterselie
  • peper zout

Instructies

  • Verhit de boter op matig vuur in een stoofpot.
  • Snijd de 3 vleeslappen in blokjes, braad ze onder af en toe omscheppen in ± 10 minuten rondom goudbruin en voeg dan de azijn en 2 eetlepels water toe.
  • Schrap intussen de wortel, was hem en snijd hem in blokjes.
  • Snijd de bovenste lelijke bladeren en de wortelkanten van de koolrabi en de prei.
  • Snijd ze overdwars in plakken van ± 3/4 cm dik, was ze en laat ze uitlekken.
  • Was de knolselderij, schil hem dik en snijd hem in blokjes.
  • Pel de uien en snipper ze grof.
  • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in plakjes van 3/4 cm dik.
  • Voeg 1/4 liter water, het bouillontablet en peper en zout aan het vlees toe en roer er de voorbereide groenten en aardappelen door.
  • Zet het vuur hoog en breng alles aan de kook.
  • Schep het mengsel af en toe om.
  • Zet het vuur laag (zo nodig met een vlamverdeler onder de pan), sluit de stoofpot en laat de inhoud ± 1 1/2 uur stoven.
  • Schep alles af en toe door en voeg zo nodig nog wat water toe.
  • Was intussen de peterselie, sla deze uit en knip de blaadjes boven een kopje fijn.
  • Controleer na de stooftijd of het vlees gaar is en breng de drie-vlezenpot op smaak.
  • Strooi er vlak voor bet serveren de peterselie over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lamsvlees / Rundvlees / Varkensvlees