Druivencoupe met kruimellaag

AllerHande augustus 2001
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ bak pitloze druiven à 500 g
  • 2 sneetjes oud bruinbrood
  • 25 g roomboter
  • 4 eetlepel(s) bruine basterdsuiker
  • 2 bakjes Griekse yoghurt à 150 g

Instructies

  • Druiven wassen, laten uitlekken en van tros nemen.
  • Korstjes van brood snijden en brood fijn verkruimelen.
  • In pan boter smelten en broodkruim in 2 à 3 minuten krokant bakken, regelmatig om-scheppen.
  • 1 eetlepel basterdsuiker erdoor roeren en kort meewarmen.
  • Van vuur af rest van basterdsuiker erdoor scheppen.
  • Druiven over coupes verdelen.
  • Yoghurt erop scheppen.
  • Warm kruimelmengsel erover verdelen.
  • Direct serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Fruit / Nagerecht
Land van herkomst Griekenland