Duitse aardappelsoep

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 700 gram aardappels
  • ½ selderijknol
  • 2 grote winterwortelen
  • 2 tomaten
  • 3 ui
  • boter
  • 1 ½ liter vleesbouillon
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Instructies

  • Schil de aardappelen en maak de knolselderij en de wortelen schoon.
  • Houd het groen van de selderij en een halve wortel apart en snijd de rest van de groenten in stukjes.
  • Pel de tomaten, ontpit ze en snijd ze in vieren.
  • Pel 2 uien, hak ze fijn en stoof ze in een klontje boter.
  • Voeg de gesneden groenten en de stukjes tomaat toe, schenk er de bouillon over en laat alles 30 minuten zachtjes koken.
  • Roer de soep goed door en breng haar op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  • Pel de overgebleven ui, snijd hem in tweeën en snijd de helften in halve ringen.
  • Snijd de halve wortel in juliënne, stoof die in een klontje boter beetgaar en voeg ze daarna aan de soep toe.
  • Was een beetje groen van de selderij, scheur de blaadjes in stukjes en garneer de soep hiermee.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Duitsland