Durbari Malpura

Porties: 6 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 75 gram bloem
  • 25 gram rijst gemalen
  • 50 gram poedersuiker
  • 1 theelepel nootmuskaat of geraspte muskaatnoot
  • 1 snufje zuiveringszout
  • 1 sinaasappel de fijn geraspte schil ervan
  • 25 gram cashewnoten ongebrande licht vergruisd
  • 25 gram walnoten ongebrandelicht vergruisd
  • dl volle melk
  • frituurvet
  • 1 theelepel boter
  • 25 gram rozijnen
  • 25 gram amandelschaafsel
  • 3 dl halfvolle room
  • 1 eetlepel rozewater

Instructies

  • Doe de bloem in een kom met de gemalen rijst, de suiker, de nootmuskaat, het zuiveringszout, de geraspte sinaasappelschil en de stukjes noot.
  • Voeg de melk toe en roer het mengsel tot een dik beslag.
  • Verhit het frituurvet op half vuur in een hoge frituurpan.
  • Laat met een dessertlepel schepjes beslag in het frituurvet glijden (niet meer dan er naast elkaar kunnen drijven) en keer de 'oliebollen' (malpura's) als ze boven komen drijven.
  • Bak ze in ± 5 minuten aan beide kanten goudbruin en laat ze op keukenpapier uitdruipen.
  • Verhit op laag vuur de boter en stoof de rozijnen 1 minuut.
  • Haal ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitdruipen.
  • Bak in dezelfde boter de amandelen lichtbruin en laat ook die op keukenpapier uitdruipen.
  • Doe de room in een steelpan die groot genoeg is om alle malpura's te bevatten; verhit de room tot net onder het kookpunt, doe de malpura's in de pan en roer ze voorzichtig door de room.
  • Leg de inhoud van de pan op een schotel en besprenkel de malpura's met rozewater.
  • Garneer met gebakken rozijnen en amandelen en serveer dit dessert warm of koud.

Notities / Tips / Wijnadvies

Garneer met gebakken rozijnen en amandelen en serveer dit dessert warm of koud.
Leg de inhoud van de pan op een schotel en besprenkel de malpura's met rozewater.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht
Land van herkomst India