Eend met sinaasappel

Porties: 4 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 eend van 2 kg
  • 2 sinaasappels
  • 2 soeplepels olie
  • 30 gr bloemsuiker
  • 1 gesnipperde ui
  • ½ dl wijnazijn
  • 1 dl witte wijn
  • 25 gr boter
  • 25 gr bloem
  • zout
  • peper

Instructies

  • Vul de eend met 1 in plakjes gesneden sinaasappel en de uisnippers.
  • Kruid met zout en peper en overgiet de eend met de olie.
  • Braad de eend 35-40 minuten op een bakplaat in een warme oven.
  • Neem de eend dan uit de oven en blus de het vocht op de bakplaat met de suiker.
  • Laat dit kleuren, doe er de wijnazijn en de witte wijn bij en laat het vocht verdampen.
  • Leg de eend vervolgens in een kookpot.
  • Vermeng de inhoud van de bakplaat met een beetje water, giet dit mengsel over de eend in de kookpot en laat 15 minuten stoven.
  • Leg de eend in een schaal en houd hem warm.
  • Kneed de boter door de bloem.
  • Neem de kookpot van het vuur, giet het boter-bloemmengsel in de pot en roer tot de saus is gebonden.
  • Doe er zo nodig nog wat kruiden bij en giet de saus over de eend.
  • Snijd de tweede sinaasappel in schijfjes en die gebruik als decoratie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Eend / Gevogelte / Hoofdgerechten
Land van herkomst België