Vul de eend met 1 in plakjes gesneden sinaasappel en de uisnippers.
Kruid met zout en peper en overgiet de eend met de olie.
Braad de eend 35-40 minuten op een bakplaat in een warme oven.
Neem de eend dan uit de oven en blus de het vocht op de bakplaat met de suiker.
Laat dit kleuren, doe er de wijnazijn en de witte wijn bij en laat het vocht verdampen.
Leg de eend vervolgens in een kookpot.
Vermeng de inhoud van de bakplaat met een beetje water, giet dit mengsel over de eend in de kookpot en laat 15 minuten stoven.
Leg de eend in een schaal en houd hem warm.
Kneed de boter door de bloem.
Neem de kookpot van het vuur, giet het boter-bloemmengsel in de pot en roer tot de saus is gebonden.
Doe er zo nodig nog wat kruiden bij en giet de saus over de eend.
Snijd de tweede sinaasappel in schijfjes en die gebruik als decoratie.