Eend met whisky

Porties: 4 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 800 gr eendenhaasjes
  • 250 gr champignons
  • 1 eetlepel verse groene peper uit bokaal of
  • blik
  • 2 sjalotten
  • 1 glaasje whisky
  • 1 scheutje room
  • olijfolie
  • zout

Instructies

  • Hak de sjalotten fijn.
  • Snijd de champignons in schijfjes.
  • Bak de gesnipperde sjalotten en de champignons samen in de olijfolie en voeg wat zout toe.
  • Haal het champignonmengsel uit de pan en bewaar het bakvocht.
  • Bak de eendenhaasjes enkele minuten op middelhoog vuur, haal ze uit de pan en houd ze warm.
  • Blus de pan met de whisky en voeg het bakvocht, het champignonmengsel, de room en de groene peper toe.
  • Laat de saus indikken en breng haar eventueel verder op smaak.
  • Schep wat van de saus op een bord en schik de eendenhaasjes erbovenop.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Eend / Gevogelte / Hoofdgerechten
Land van herkomst België