Eend op Vlaamse wijze

Porties: 4 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 jonge eend
  • 75 gr boter
  • 3 uien
  • zout
  • peper
  • 2 laurierbladeren
  • tijm
  • peterselie
  • 1 flesje donker bier
  • 25 gr boter
  • 1 eetlepel bloem

Instructies

  • Bestrooi de eend van binnen en van buiten met zout en peper en braad hem in de boter snel aan alle kanten bruin.
  • Snipper de uien en doe ze bij de boter.
  • Laat ze even mee bruinen en giet er dan langzaam het bier bij.
  • Voeg de laurierbladeren, een snufje tijm en een handvol fijngehakte peterselie toe en laat het geheel een klein uurtje stoven.
  • Keer de eend regelmatig en bedruip hem dan ook met de saus.
  • Haal de eend uit de pan en leg hem op een verwarmde schotel.
  • Roer de boter zacht ,of smelt deze, meng de bloem erdoor, wrijf alle klontjes weg en bind de braadsaus met dit boter-bloemmengsel.
  • Verwijder de laurierbladeren.
  • Giet de saus over de eend en dien deze op met appelmoes en krielaardappeltjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Eend / Gevogelte / Hoofdgerechten
Land van herkomst België