Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Zet alle ingrediënten klaar.
- Schil de peren,
- Snijd ze in vieren en haal het klokhuis eruit. Rits de dille.
- Snijd de eendenborst aan de velkant kruislinks in.
- Zet een koekenpan op de warmtebron op redelijke hoge stand en leg er de eendenborst in op de velkant.
- Bak deze voor 8 minuten.
- Zet de warmtebron wat lager en draai de eendenborst om en bak deze zijde 4 minuten.
- Haal daarna de eendenborst uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
- Maak de pan schoon maar bewaar het vet.
- Verhit in de koekenpan de boter en de honing en voeg de partjes peer toe.
- Bak deze aan alle zijden mooi gekleurd.
- Haal de perenpartjes uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
- Blus de hete pan af met de cognac.
- Voeg de kalfsfond en de crème fraîche toe.
- Laat voor een derde inkoken en breng op smaak met zout, peper en de tijm.
- Eendenborst met peer
- Trancheer de eendenborst en verdeel over de borden samen met de partjes peer.
- Giet wat saus over de plakjes eendenborst.