Eenpansgerecht met kalfswokreepjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 zakje panklare sperzieboontjes à 350 g
  • zout
  • 3 eetlepel(s) olijfolie traditioneel
  • 400 g Hollandse kalfswokreepjes
  • 1 duopak voorgekookte krieltjes à 700 g
  • 125 ml demi crème fraîche
  • 2 eetlepel(s) grove mosterd
  • peper
  • 2 eetlepel(s) fijngeknipte bieslook

Instructies

  • Kook de sperzieboontjes in ruim kokend water met zout in ± 7 minuten beetgaar en laat ze uitlekken.
  • Verhit 2 eetlepels olie en bak de vleesreepjes omscheppend bruin.
  • Neem het vlees uit de pan en voeg 1 eetlepel olie toe.
  • Bak de aardappeltjes hierin ± 7 minuten.
  • Voeg de sperzieboontjes toe en bak ze 2 minuten mee.
  • Voeg de vleesreepjes toe en bak ze 1 minuut mee.
  • Klop in een kom de crème fraîche met de mosterd door elkaar en schep het door het gerecht.
  • Warm het gerecht goed door, breng op smaak met peper en zout en bestrooi met de bieslook.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies: Domaine de la Muscadière, rood, Côtes du Rhône, Frankrijk
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kalfsvlees / Vlees