Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 2 english muffins
- 4 plakken ham
- 4 eieren
- 4 el azijn
- peper uit de molen
- Voor de hollandaise saus
- 2 eidooiers
- 1 tl azijn of citroensap
- 1 tl water
- 150-200 gram boter
- snuf zout
Instructies
- Breng in een ruime pan ca 2 liter water met 4 el azijn aan de kook, zet het vuur zachter en houd het water tegen de kook aan.
- Toast ondertussen de doormidden gesneden english muffins in de broodrooster
- Smelt de boter in een steelpannetje waaruit je gemakkelijk kunt schenken.
- Doe in de beker van je staafmixer of de kom van je blender de eidooiers met het azijn, water en een flinke snuf zout
- Breek een ei in een kopje.
- Roer flink in de pan met water zodat er een kleine draaikolk ontstaat.
- Giet het ei uit het kopje daarin en pocheer het ei totdat het eiwit rondom de dooier gestold is.
- Haal het ei met een schuimspaan eruit.
- Pocheer zo alle eieren stuk voor stuk.
- Leg op elk stuk geroosterde english muffin een plak ham en leg daarop een gepocheerde ei.
- Mix ondertussen de eidooiers met de staafmixer of de blender licht schuimig en voeg al mixend langzaam de warme gesmolten boter toe.
- Je zult merken dat de hollandaise saus dik wordt, zodra je ‘m goed van structuur vind stop je met het gieten van de boter en zet je de mixer uit.
- Het mag een vloeibare mayonaise achtige consistentie hebben
- Schenk de hollandaise saus over de eieren en bestrooi met vers gemalen peper
- Serveer direct