Eggs Benedict

Eggs Benedict

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 english muffins
  • 4 plakken ham
  • 4 eieren
  • 4 el azijn
  • peper uit de molen
  • Voor de hollandaise saus
  • 2 eidooiers
  • 1 tl azijn of citroensap
  • 1 tl water
  • 150-200 gram boter
  • snuf zout

Instructies

  • Breng in een ruime pan ca 2 liter water met 4 el azijn aan de kook, zet het vuur zachter en houd het water tegen de kook aan.
  • Toast ondertussen de doormidden gesneden english muffins in de broodrooster
  • Smelt de boter in een steelpannetje waaruit je gemakkelijk kunt schenken.
  • Doe in de beker van je staafmixer of de kom van je blender de eidooiers met het azijn, water en een flinke snuf zout
  • Breek een ei in een kopje.
  • Roer flink in de pan met water zodat er een kleine draaikolk ontstaat.
  • Giet het ei uit het kopje daarin en pocheer het ei totdat het eiwit rondom de dooier gestold is.
  • Haal het ei met een schuimspaan eruit.
  • Pocheer zo alle eieren stuk voor stuk.
  • Leg op elk stuk geroosterde english muffin een plak ham en leg daarop een gepocheerde ei.
  • Mix ondertussen de eidooiers met de staafmixer of de blender licht schuimig en voeg al mixend langzaam de warme gesmolten boter toe.
  • Je zult merken dat de hollandaise saus dik wordt, zodra je ‘m goed van structuur vind stop je met het gieten van de boter en zet je de mixer uit.
  • Het mag een vloeibare mayonaise achtige consistentie hebben
  • Schenk de hollandaise saus over de eieren en bestrooi met vers gemalen peper
  • Serveer direct
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei