Ei in een potje
AllerHande april 2001
Ingrediënten
- 2 takjes basilicum
- 50 g gerookte kipreepjes duopakje ca. 180 g
- zout
- versgemalen peper
- 4 eieren middel
- 100 ml Griekse yoghurt bakje à 150 g
- nootmuskaat
- 25 g versgeraspte parmezaanse kaas
- 1½ eetlepel(s) olijfolie extra vierge
Instructies
- Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
- Basilicum fijnhakken.
- Potjes dun invetten met ½ eetlepel olie.
- Helft van basilicum en kipreepjes over potjes verdelen.
- Zout en peper erover strooien.
- Eieren erboven breken.
- Griekse yoghurt op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat en op eieren scheppen.
- Rest van kipreepjes en basilicum erover verdelen.
- Kaas erover strooien en olie erover druppelen.
- Potjes in braadslede zetten en braadslede vullen met laagje kokend water.
- In midden van oven eieren in 15 à 18 minuten laten stollen.