Ei in een potje

AllerHande april 2001
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 takjes basilicum
  • 50 g gerookte kipreepjes duopakje ca. 180 g
  • zout
  • versgemalen peper
  • 4 eieren middel
  • 100 ml Griekse yoghurt bakje à 150 g
  • nootmuskaat
  • 25 g versgeraspte parmezaanse kaas
  • eetlepel(s) olijfolie extra vierge

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
  • Basilicum fijnhakken.
  • Potjes dun invetten met ½ eetlepel olie.
  • Helft van basilicum en kipreepjes over potjes verdelen.
  • Zout en peper erover strooien.
  • Eieren erboven breken.
  • Griekse yoghurt op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat en op eieren scheppen.
  • Rest van kipreepjes en basilicum erover verdelen.
  • Kaas erover strooien en olie erover druppelen.
  • Potjes in braadslede zetten en braadslede vullen met laagje kokend water.
  • In midden van oven eieren in 15 à 18 minuten laten stollen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brunch / Ei / Lunch