Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 glazen potje met kant en klare bouillion
- 1 klein zakje fijn gesneden soepgroente.
- Vermecelli naar eigen behoefte.
- 1 bouillon-blokje.
- 3 eieren.
Instructies
- Zet een grote pan met water op en breng het tegen de kook aan.
- Doe dan de bouillon erin met het bouillon-blokje, en zet het vuur wat zachter, niet laten koken.
- Doe na verloop van tijd de groente's erin en roer nog eens in de pan.
- Dan komt de truc: de eieren niet klutsen, maar doe ze een voor een, in de hete bouillon en laat het dan stollen, dan krijg je lekkere dikke stukken ei erin.
- Dan even een poosje niet roeren.
- Als het ei gestold is in de hete bouillon dan kun je het er eventueel eruit halen en het ei in grove stukken snijden, het is namelijk lekker om grotere stukken ei op je bord te vinden.
- Op het laatst een beetje vermicelli erbij doen en nog even proeven of hij op smaak is.
- (vloeibaar ei wel klutsen) en daarna nog in de blender eventueel voor de harde stukjes