Eieren-in-Pittige-Paprika-Tomatensaus

Eieren in Pittige Paprika-Tomatensaus

Weight Watcgers Waardig. Voor 4 personen en 2 punten per persoon.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 ei hard gekookt, in de lengte door de helft gesneden
  • 1 tomaat 500 ml
  • 1 paprika zonder olie, uitgelekt en gesneden
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 4 tenen knoflook geplet en klein gehakt
  • 3 tomaten in blokjes
  • 1 rode peper zaden en zaadlijsten verwijderd en klein gesneden
  • ½ eetlepel(s) Garam Masala kruiden Jonnie Boer
  • ½ eetlepel(s) sambal badjak
  • ½ eetlepel(s) Paprikapoeder
  • 2 eetlepel(s) Greensweet Stevia Brown of bruine suiker maar dat kost veel punten
  • 2 kleine maggiblokjes verkruimeld
  • 150 ml Alpro Cuisine Soya light of gewone kookroom maar dat kost veel punten
  • 2 eetlepel(s) azijn
  • 2 eetlepel(s) limoensap
  • peper naar smaak
  • zout naar smaak
  • 2 eetlepel(s) becel light

Instructies

  • Fruit in de becel de ui, rode peper en knoflook even aan.
  • Voeg de tomaat en paprika toe en roerbak een minuut of 5.
  • Doe de gezeefde tomaat, Greensweet Stevia Brown, gerookt paprikapoeder, Garam masala kruiden, sambal, maggiblokjes, balsamico azijn en het limoensap erbij en laat een minuut of 5 pruttelen.
  • Voeg de Alpro Cuisine Soja toe, roer door elkaar, proef even en voeg eventueel zout en/of zwarte peper naar smaak toe. Zelf vond ik het zout genoeg, ik heb alleen wat zwarte peper toegevoegd).
  • Leg de ei helften erin met het eigeel naar boven en laat nog 2 minuutjes doorwarmen.
  • Eet smakelijk!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei