Eieren in Pittige Paprika-Tomatensaus
Weight Watcgers Waardig. Voor 4 personen en 2 punten per persoon.
Ingrediënten
- 8 ei hard gekookt, in de lengte door de helft gesneden
- 1 tomaat 500 ml
- 1 paprika zonder olie, uitgelekt en gesneden
- 1 grote ui gesnipperd
- 4 tenen knoflook geplet en klein gehakt
- 3 tomaten in blokjes
- 1 rode peper zaden en zaadlijsten verwijderd en klein gesneden
- ½ eetlepel(s) Garam Masala kruiden Jonnie Boer
- ½ eetlepel(s) sambal badjak
- ½ eetlepel(s) Paprikapoeder
- 2 eetlepel(s) Greensweet Stevia Brown of bruine suiker maar dat kost veel punten
- 2 kleine maggiblokjes verkruimeld
- 150 ml Alpro Cuisine Soya light of gewone kookroom maar dat kost veel punten
- 2 eetlepel(s) azijn
- 2 eetlepel(s) limoensap
- peper naar smaak
- zout naar smaak
- 2 eetlepel(s) becel light
Instructies
- Fruit in de becel de ui, rode peper en knoflook even aan.
- Voeg de tomaat en paprika toe en roerbak een minuut of 5.
- Doe de gezeefde tomaat, Greensweet Stevia Brown, gerookt paprikapoeder, Garam masala kruiden, sambal, maggiblokjes, balsamico azijn en het limoensap erbij en laat een minuut of 5 pruttelen.
- Voeg de Alpro Cuisine Soja toe, roer door elkaar, proef even en voeg eventueel zout en/of zwarte peper naar smaak toe. Zelf vond ik het zout genoeg, ik heb alleen wat zwarte peper toegevoegd).
- Leg de ei helften erin met het eigeel naar boven en laat nog 2 minuutjes doorwarmen.
- Eet smakelijk!