Eieren uit Anglesey

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g aardappels geschilde halfvastkokende
  • 4 eieren
  • 150 g prei schoongemaakte
  • 30 g boter
  • 30 g bloem
  • 100 g Caerphilly geraspte ,of boeren Goudse
  • dl melk
  • gekneusd komijnzaad

Instructies

  • Kook de aardappelen met de gewassen eieren 10 minuten in ruim water.
  • Verwijder de eieren, voeg de prei toe en laat nog eens 10 minuten koken.
  • Smelt de boter in een kleine pan, roer de bloem erbij en blijf roeren tot de bloem honingkleurig wordt.
  • Schenk er dan, nog steeds roerend, de melk bij en laat doorkoken tot een gladde saus.
  • Schep de helft van de kaas erdoor.
  • Giet de aardappelen en prei af en meng ze met een vork door elkaar.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Maak in de potjes een ring van deze puree en leg de gehalveerde eieren middenin.
  • Bedek de eieren met de saus en verdeel er de rest van de kaas en wat komijnzaad over.
  • Laat onder een gloeiende grill lichtbruin kleuren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Ei
Land van herkomst Engeland