Eiwitrijke bolognese pasta uit de oven

Eiwitrijke bolognese pasta uit de oven

Porties: 5
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 gram volkoren fusilli
  • 350 gram broccoli roosjes
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook uitgeperst
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 20 gram verse basilicum grof gehakt
  • 20 gram verse peterselie fijn gehakt
  • 1 blikje tomaten puree
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 1 gele paprika in stukjes
  • 2 tl zout
  • 1 eetlepel(s) Italiaanse kruiden
  • 500 gram vegetarisch kruimel gehakt
  • 150 gram feta verkruimeld
  • 20 gram geraspte 20+ kaas

Instructies

  • Verwarm de oven op 200 graden
  • Kook de pennen zoals op de verpakking vermeld met een snufje zout.
  • Voeg bij de laatste 4 minuten de broccoli erbij en laat deze mee koken.
  • Giet de pasta met de broccoli in een vergiet en laat deze uitlekken.
  • Bak de ui in 3 eetlepels olijfolie glazig , bak de knoflook 1 minuut mee.
  • Voeg de tomatenblokjes, basilicum, peterselie, tomaten puree, rode paprika, gele paprika, zout, Italiaanse kruiden en 150 ml water toe, laat dit 4 minuten pruttelen.
  • Meng dan het fusilli broccoli mengsel door de saus.
  • Giet alles in een ovenschaal verkruimel er de feta en de geraspte kaas overheen.
  • Zet de schaal in het midden van de oven en bak deze 20-25 minuten
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ovenschotel / Pasta
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch