Enchilada's met gerookte kip
AllerHande juli 2001
Ingrediënten
- 600 g tomaten
- 2 eetlepel(s) jalopeñopeperreepjes potje (à 225 g)
- 1 grote ui
- 2 eetlepel(s) olie
- 100 g spekreepjes duopak à ca. 200 g
- ½ kippenbouillontablet
- 250 g gerookte kipfilet
- 100 g zachte geitenkaas
- ½ zakje verse koriander à 15 g
- 1½ pak flour tortilla's pak à 8 stuks
- 1 beker zure room 125 ml
Instructies
- Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, ontvellen en vruchtvlees in stukken snijden.
- In keukenmachine tomaten en jalapeñopeper pureren.
- Ui pellen en snipperen.
- In koekenpan olie verhitten en spek zachtjes uitbakken.
- Spek op bordje scheppen.
- In bakvet ui ca. 3 minuten zachtjes fruiten.
- Tomatensaus toevoegen en op hoog vuur ca. 5 minuten bakken.
- Bouillontablet en 2 dl water toevoegen en tomatensaus in ca. 15 minuten zachtjes laten inkoken tot dikke saus.
- Saus in diep bord schenken.
- Kip in dunne reepjes snijden.
- Geitenkaas verkruimelen.
- Koriander grof hakken.
- In droge koekenpan tortilla's één voor één om en om bakken.
- Gebakken tortilla direct door saus wentelen, wat kip en spek erover verdelen en oprollen.
- Enchilada's naast elkaar in ovenschaal leggen.
- Rest van saus erover schenken.
- Grill voorverwarmen op hoogste stand.
- Zure room over enchilada's uitstrijken.
- Geitenkaas erover strooien.
- Enchilada's ca. 4 minuten onder hete grill schuiven.
- Koriander erover strooien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met gemengde salade van tomaat, courgette en maïs.