Enchilada's met gerookte kip

AllerHande juli 2001
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 g tomaten
  • 2 eetlepel(s) jalopeñopeperreepjes potje (à 225 g)
  • 1 grote ui
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 100 g spekreepjes duopak à ca. 200 g
  • ½ kippenbouillontablet
  • 250 g gerookte kipfilet
  • 100 g zachte geitenkaas
  • ½ zakje verse koriander à 15 g
  • pak flour tortilla's pak à 8 stuks
  • 1 beker zure room 125 ml

Instructies

  • Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, ontvellen en vruchtvlees in stukken snijden.
  • In keukenmachine tomaten en jalapeñopeper pureren.
  • Ui pellen en snipperen.
  • In koekenpan olie verhitten en spek zachtjes uitbakken.
  • Spek op bordje scheppen.
  • In bakvet ui ca. 3 minuten zachtjes fruiten.
  • Tomatensaus toevoegen en op hoog vuur ca. 5 minuten bakken.
  • Bouillontablet en 2 dl water toevoegen en tomatensaus in ca. 15 minuten zachtjes laten inkoken tot dikke saus.
  • Saus in diep bord schenken.
  • Kip in dunne reepjes snijden.
  • Geitenkaas verkruimelen.
  • Koriander grof hakken.
  • In droge koekenpan tortilla's één voor één om en om bakken.
  • Gebakken tortilla direct door saus wentelen, wat kip en spek erover verdelen en oprollen.
  • Enchilada's naast elkaar in ovenschaal leggen.
  • Rest van saus erover schenken.
  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Zure room over enchilada's uitstrijken.
  • Geitenkaas erover strooien.
  • Enchilada's ca. 4 minuten onder hete grill schuiven.
  • Koriander erover strooien.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met gemengde salade van tomaat, courgette en maïs.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Groenten / Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst Mexico