Engelse fruitcrumble

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 groot blik abrikozen
  • 200 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 100 gram boter
  • 100 gram suiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Laat de abrikozen uitlekken en leg de helften in een lage ovenschaal.
  • Schep het bakpoeder door de bloem.
  • Meng de bloem en de boter met een houten lepel tot een kruimelig mengsel.
  • Meng er met een mes de suiker door (als dit met een lepel gebeurt, worden de kruimels kapot gedrukt en worden één geheel).
  • Verdeel de kruimels over het fruit en druk ze licht aan.
  • Zet de schaal ± 30 minuten in een voorverwarmde oven tot de kruimels mooi bruin van kleur zijn.
  • Serveer het warm en geef er desgewenst half opgeklopte slagroom bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Taart
Land van herkomst Engeland