Engelse kaasfondue
AllerHande februari 2003
Ingrediënten
- 1 dikke plak bakbacon vleeswaren
- 1 teen knoflook
- 4 dl Murphys Irish Red bier pijpje 5 dl
- ½ eetlepel(s) citroensap
- 1 eetlepel(s) grove mosterd
- 6 zakjes geraspte cheddar à 100 g
- 2 eetlepel(s) maïzena
- 3 eetlepel(s) slagroom
Instructies
- Bacon in piepkleine blokjes snijden.
- Bacon in droge koekenpan uitbakken en op keukenpapier laten uitlekken.
- Knoflook halveren en hiermee fonduepan aan binnenzijde inwrijven.
- In fonduepan bier, citroensap en mosterd op laag vuur tegen de kook aan verwarmen.
- Geraspte kaas beetje bij beetje met houten lepel door warme bier roeren tot alle kaas gesmolten is.
- In kopje maïzena met slagroom tot glad papje roeren.
- Kaasfondue al roerend met maïzenapapje binden.
- Bacon door kaasfondue roeren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met toast van wit casinobrood.