Engelse zoetzure ribbetjes
Ingrediënten
- 1 ½ kg ribbetjes
- ¾ kop bloem
- 2 theelepel kruidenzout
- 1 theelepel peper
- ½ kop olie
- 2 koppen uien
- 1 ½ kop warm water
- 8 opgehoopte eetlepels donkerbruine suiker
- ⅓ kop ketchup
- ¼ kop rode wijnazijn
- 2 fijngehakte teentjes knoflook
- 2 grote laurierbladen
Instructies
- Vermeng de bloem met het kruidenzout en de peper en wentel er de ribbetjes in.
- Bruin het vlees in de olie en haal het uit de pan.
- Voeg de uien toe en bak ze goudbruin.
- Leg de ribbetjes op de uien.
- Vermeng het water, de bruine suiker, de ketchup, azijn, knoflook en laurier en giet dit over de ribbetjes.
- Doe een deksel op de pan en bak 2 1/2 uur in de op 190°C voorverwarmde oven.
- Verwijder voor het serveren de laurierbladen.