Engelse zoetzure ribbetjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ½ kg ribbetjes
  • ¾ kop bloem
  • 2 theelepel kruidenzout
  • 1 theelepel peper
  • ½ kop olie
  • 2 koppen uien
  • 1 ½ kop warm water
  • 8 opgehoopte eetlepels donkerbruine suiker
  • kop ketchup
  • ¼ kop rode wijnazijn
  • 2 fijngehakte teentjes knoflook
  • 2 grote laurierbladen

Instructies

  • Vermeng de bloem met het kruidenzout en de peper en wentel er de ribbetjes in.
  • Bruin het vlees in de olie en haal het uit de pan.
  • Voeg de uien toe en bak ze goudbruin.
  • Leg de ribbetjes op de uien.
  • Vermeng het water, de bruine suiker, de ketchup, azijn, knoflook en laurier en giet dit over de ribbetjes.
  • Doe een deksel op de pan en bak 2 1/2 uur in de op 190°C voorverwarmde oven.
  • Verwijder voor het serveren de laurierbladen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees